Terras aanleggen

Het terras is meestal de link tussen de woning en de tuin. Deze dient daarom goed aan te sluiten op de aanpalende woonkamer of keuken en daarnaast goed te integreren in de tuin.

Terras aanleggen
Wanneer u uw terras laat aanleggen heeft u de keuze uit veel verschillende materialen, kleuren, groottes, plaatsing en vormen. Het is daarom verstandig om van te voren al te plannen wat u wilt met uw terras en waarvoor deze gaat dienen.

Terras en bouwvergunning

Soms heeft u voor het aanleggen van een terras een bouwvergunning nodig, het is verstandig dit van te voren even na te gaan. In de meeste gevallen heeft u deze niet nodig, maar om er zeker van te zijn kunt u de volgende punten even na-checken: het terras dat u wilt aanleggen is niet groter dan 50 vierkante meter, het terras ligt in zijn geheel binnen 30 meter van de woning, er is geen wijziging van het grondpeil nodig en het terras ligt niet in de voortuin (perceelsgrens). Wanneer u hieraan voldoet kunt u gerust het terras aanleggen.

Onderhoud terras

Net als bij uw tuin heeft een terras onderhoud nodig. Des te groter het oppervlak van uw tegels, kasseien of klinkers, des te minder voegen u heeft. Voegen zijn de voornaamste reden voor onderhoud aan een terras, dit door de gevoeligheid voor vervuiling. Tegenwoordig kan vervuiling redelijk tegengegaan worden door de voegen op te vullen met polymeerzand.

Een terras is uiteraard ook gevoelig voor onkruid en mos, de goedkoopste manier om dit te onderhouden is om dit af en toe zelf te verwijderen.

Tuinpad aanleggen

Wanneer u een terras laat aanleggen dat niet direct aansluit op de woning, kunt u kiezen voor een tuinpad naar het terras. Bij het leggen van een tuinpad dient er nagedacht te worden over de plaatsen die bereikt moeten kunnen worden, hoe het pad eruit komt te zien (recht, kronkelig), en welke materialen er hiervoor te gebruiken.

Stratenmakers vergelijken

Van plan om een mooi terras te laten leggen in uw tuin? Vergelijk hiervoor dan meerdere offertes van stratenmakers uit uw regio. U kunt zo namelijk eenvoudig besparen en kiezen voor de bestratingsfirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend terras offertes en bespaar op uw bestratingsklus!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze stratenmakers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestratingsfirma's.
Omdat u van meerdere stratenmakers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw bestratingswerk!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestratingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een stratenmaker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.