Oprit aanleggen

Een oprit is ideaal wanneer u graag naast of voor uw woning een eigen privé parkeerplek wilt hebben. Hoe werkt het bestraten van een oprit eigenlijk? Lees er hieronder meer over!

Oprit aanleggen

Een stabiele oprit

Het is van belang dat de oprit stabiel en stevig komt te liggen, er moet natuurlijk een auto op geparkeerd kunnen worden en deze weegt doorgaan een flink aantal kilo's. Een professionele bestratingsfirma weet exact hoe de aanleg van een oprit moet worden aangepakt. Door de ervaring en deskundigheid van zo'n firma kan er in één dag een prachtige oprit worden aangelegd.

Welke zaken zijn van belang bij het aanleggen van een oprit?

Ophoogzand

Om eventuele verzakking te voorkomen is een laag van zo'n 30 centimeter aan ophoogzand nodig. Op deze manier wordt er een stabiele fundering voor de bestrating gecreëerd.

Dikte bestratingsstenen

Een andere belangrijk aspect dat meespeelt in de stevigheid van de oprit is de dikte van de stenen waarmee wordt bestraat. Om een auto te kunnen dragen dient de dikte van de stenen minimaal 7 centimeter te zijn. Voor het aanleggen van een oprit wordt vaak gekozen voor betonklinkers.

Een stevig legverband

Ook het legverband bepaalt mee in de stevigheid van de oprit. Er zijn 2 legmotieven bijzonder geschikt voor het aanleggen van een oprit, namelijk het elleboog- en keperverband. Met deze verbanden wordt de kans op verschuiving verkleint omdat hierbij de stenen dwars tegen elkaar aan geplaatst worden.

Elleboog keperverband

Afwerking van de oprit-rand

De zogenaamde opsluitbanden aan de randen zijn, zeker bij een oprit, van groot belang. Deze zorgen er namelijk voor dat de stenen geen mogelijkheid hebben tot verschuiving wanneer een auto de oprit op rijdt. Bij een oprit zijn opsluitbanden aan te raden van 8 bij 20 bij 100 centimeter.

Aftrilling oprit

Wanneer de oprit is gelegd, is het van belang deze goed af te trillen. Door gebruik te maken van een trilplaat komen de stenen goed en stevig in de ondergrond te liggen.

Stratenmakers vergelijken

Wilt u graag een mooie oprit laten aanleggen? Dan is het verstandig om hiervoor diverse offertes te vergelijken van verschillende bestratingsfirma's. U kunt deze zo eenvoudig vergelijken op prijs en kwaliteit, zo kiest u gemakkelijk voor de stratenmaker met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk hier gratis oprit offertes en bespaar op het aanleggen van uw oprit!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze stratenmakers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestratingsfirma's.
Omdat u van meerdere stratenmakers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw bestratingswerk!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestratingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een stratenmaker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.