Klinkers leggen

Klinkers zijn uitermate geschikt voor het bestraten van een voor of achtertuin of het leggen van een oprit. Er zijn verschillende soorten klinkers en daarnaast ook vele legpatronen mogelijk. Lees hier meer over de mogelijkheden van klinkers.

Klinkers leggen

Klinkers in diverse soorten

Er zijn diverse soorten klinkers, zoals betonklinkers, kleiklinkers, kasseien en klinkers van natuursteen.

Betonklinkers

Bij het woord betonklinker wordt vaak gedacht aan saaie grijze betonstenen, dit hoeft echter niet zo te zijn. Betonklinkers zijn er in allerlei verschillende afmetingen, vormen en kleuren. Ze kunnen voor elke woning iets betekenen. Betonklinkers waren vroeger nog niet zo kleurvast als dat ze vandaag de dag zijn, tegenwoordig worden er mineralen en natuursteengranulaten toegevoegd waardoor ze hun kleur erg lang behouden.

Een voordeel van betonklinkers is dat ze waterdoorlatend zijn, dit zorgt ervoor dat er vrijwel geen plassen gevormd worden wanneer het hard regent omdat het water in de grond kan zakken. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat verdroging van de bodem voorkomen kan worden. Betonklinkers zijn uitstekend geschikt voor terrassen en opritten.

Kleiklinkers

Kleiklinkers, ook wel keramische klinkers genoemd, behoren tegenwoordig tot de meest gebruikte materialen voor allerlei verschillende verhardingen. Kleiklinkers worden gemaakt van klei dat gedroogd en gebakken wordt. Deze basis zorgt voor een aantal voordelige eigenschappen. Kleiklinkers passen eigenlijk bij elke woning, er kan namelijk een keuze gemaakt kan worden in kleur en afwerking. Ook qua legpatronen is er veel mogelijk.

Voordelen van kleiklinkers zijn onder andere dat ze vorstbestendig zijn, onderhoudsvrij, kleurvast en door de geringe porositeit kunnen algen en mos voorkomen worden.

Kasseien

Met kasseien kan een stijlvolle en tijdloze uitstraling worden gecreëerd. Kasseien zijn er in gerecupereerde vorm, vlak, met kloven of juist met een gebogen vorm. Kasseien worden zeer veel gebruikt als sierbestrating.

Ze zijn over het algemeen iets duurder dan bijvoorbeeld gewone beton of kleiklinkers, maar bieden daarentegen ook een aantal fijne voordelen. Zo zijn ze dus erg stijlvol maar ook uiterst duurzaam en onderhoudsvriendelijk. En wanneer er ooit een herstelling dient plaats te vinden aan een van de stenen dan verloopt het bij kasseien erg gemakkelijk. Daarnaast behouden kasseien ook hun waarde, een prima investering dus!

Natuursteen klinkers

Klinkers van natuursteen worden gekenmerkt door hun duurzaam- en milieuvriendelijkheid. Dit type klinkers hebben een zeer sfeervolle en natuurlijke uitstraling en worden veel gebruikt om natuursteen tegels mee aan te vullen.

Klinker leggers vergelijken

De prijs van klinkerbestrating is naast het type klinker dat u kiest ook afhankelijk van de bestratingsfirma. Prijzen van verschillende firma's kunnen namelijk nogal variëren. Wanneer u van plan bent om klinkers te laten leggen, dan is het dus ook aan te raden om hiervoor offertes te vergelijken van diverse bestratingsfirma's uit uw regio. Door goed te kijken naar prijs en kwaliteit kiest u eenvoudig voor de firma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijk hier geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes en bespaar op uw klinker bestrating!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze stratenmakers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestratingsfirma's.
Omdat u van meerdere stratenmakers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw bestratingswerk!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestratingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een stratenmaker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.