Verschil tussen beton- en kleiklinkers

Mike avatar

Mike op 17-11-2015

Klinkers zijn zeer geschikt voor het leggen van een oprit of voor het bestraten van een achter- of voortuin. Er zijn diverse soorten klinkers en daarnaast natuurlijk ook vele verschillende soorten legpatronen, de mogelijkheden met klinkers zijn dus erg uitgebreid.

verschil betonklinkers en keiklinkers

Soorten klinkers

Klinkers zijn er dus in verschillende soorten, zo hebben we betonklinkers, kleiklinkers maar ook klinkers van natuursteen en kasseien. We bespreken ze hieronder kort.

Betonklinkers

Het woord 'betonklinker' klinkt als een saaie grijze betonsteen, maar dit hoeft zeker niet het geval te zijn. Betonklinkers zijn namelijk beschikbaar in diverse kleuren, vormen en afmetingen. In vroegere tijden was dit type klinker nog niet zo kleurvast als dat ze tegenwoordig zijn. Een belangrijk voordeel van betonklinkers is dat dit type klinker waterdoorlatend is. Hierdoor worden er vrijwel geen plassen gevormd wanneer het hard regent, omdat het water eenvoudig in de grond kan zakken. Zo wordt tevens ook verdroging van de bodem voorkomen.

Kleiklinkers

De kleiklinker wordt ook wel keramische klinker genoemd en behoort vandaag de dag tot een van de meest gebruikte materialen voor diverse soorten verhardingen. Ze worden gemaakt van gedroogd en vervolgens gebakken klei, hierdoor hebben ze een aantal fijne voordelen. Ze kunnen eenvoudig in een bepaalde kleur worden geproduceerd en ook kan er een keuze worden gemaakt in afwerking, ze passen dus eigenlijk bij iedere woning. Daarnaast is er wat betreft legpatroon ook veel mogelijk. Kleiklinkers zijn daarnaast ook vorstbestendig, kleurvast en onderhoudsvrij.

Natuursteen klinkers

Klinkers zijn er ook in natuursteen. Dit type steen wordt gekenmerkt door de duurzaam- en milieuvriendelijkheid ervan. Natuursteen klinkers hebben een zoals te verwachten is een zeer natuurlijke uitstraling en worden veelal gebruikt ter aanvulling van natuursteen tegels.

Kasseien

Kasseien zijn er in diverse soorten: vlak, in gerecupereerde vorm, in een gebogen vorm of met kloven. Ze worden veelal toegepast als sierbestrating en geven daarbij een zeer stijlvolle en tijdloze uitstraling. Dit type steen is wel iets duurder dan bijvoorbeeld gewone kleiklinkers, maar biedt daarentegen ook een paar fijne voordelen. Zo zijn ze zeer duurzaam, onderhoudsvriendelijk en is een herstelling bij kasseien bestrating eenvoudig gedaan. Ook behoudt een kassei haar waarde, een goede investering dus!

Klinkers vergelijken

Door diverse klinker offertes van verschillende bestratingsfirma's met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit, kunt u tot wel 40% besparen op uw klinkerbestrating!

Het aanvragen van offertes is snel, eenvoudig en bovendien geheel gratis en vrijblijvend!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!