Sierbestrating trends 2015

Mike avatar

Mike op 03-08-2015

Net zoals in de modebranche zijn er ook op het gebied van bestrating steeds nieuw trends die boven komen drijven. Deze volgen zich vaak in een rap tempo op, maar zijn niet voor elke tuinier hetzelfde.

Sierbestrating trends
In dit artikel worden de verschillende soorten tuiniers bekeken, en waar iedere soort op moet letten als men een trend op het gebied van bestrating toe wil passen. Er vallen 4 soorten te onderscheiden op het gebied van tuinieren: de groene tuinier, de luxe tuinier, de functionele tuinier en de Bourgondische tuinier.

De tuinier die van groen houdt

De eerste categorie gaat over de tuinier die van het tuinieren echt een hobby hebben gemaakt. De tuinier die van groen houdt, wilt vaak dat er genoeg ruimte is om eigen groenten, fruit of kruidsoorten te verbouwen. Dit is vaak ook goed in een tuin terug te zien. Er staan veel kleine potjes in de tuin van deze groene tuinier, en ook een mooie pergola is de groene tuinier niet vreemd. Deze tuinier zal vaker voor trends gaan waar er veel van natuurlijke producten gebruik wordt gemaakt bij de keuze voor sierbestrating.

De tuinier die voor luxe gaat

Voor de luxe tuinier gaat het voornamelijk om kwaliteit. De tuinen mogen vaak wat meer kosten en wordt aangelegd door specialisten. Vaak kiest de luxe tuinier voor een natuurstenen terras, luxueuze tuinmeubelen en een overkapping over het terras, zodat er altijd genoten kan worden van de tuin. Kwaliteit, plezier en comfort zijn de speerpunten in de tuin van een luxe tuinier.

De tuinier die weinig onderhoud wilt

Een tuin moet voor de functionele tuinier makkelijk in onderhoud zijn. Daarom zie je in de tuinen van deze tuinier vaak grote betegelde oppervlaktes die tegen een stootje kunnen en is er eventueel ruimte gemaakt voor de kinderen door ergens in de tuin een schommel of ander speeltoestel te plaatsen. Het moet gebruiksvriendelijk zijn en dat zie je ook als deze tuinier opzoek gaat naar bestrating. Deze moeten vaak praktisch en eventueel ook kras- en vuilwerend zijn.

Bourgondisch tuinieren

De levensgenieter wilt graag in de tuin kunnen genieten van de rust. Luxe tuinmeubels zijn voor deze tuinier helemaal niet nodig, een ligstoel en een kopje koffie zijn vaak meer dan voldoende. In de tuin zitten er vaak elementen die duurzaam en vrij van onderhoud zijn. Er moet in de tuin rustig gegeten en gedronken kunnen worden en daarom staat er ook vaak een bar of buitenkeuken in de tuin van deze levensgenieters.

Laat u adviseren en bespaar!

Bent u ook opzoek naar de nieuwste trends of wilt u een van de trends toepassen in uw tuin? Dan kunt u een specialist raadplegen om u te adviseren en voor u op maat een geschikte tuin te creëren. Het is dan wel verstandig om niet de eerste de beste bestratingspecialist in te schakelen, maar om meerdere bedrijven te vergelijken.

Dit kunt u gemakkelijk doen door meerdere offertes aan te vragen en deze naast elkaar te leggen. Omdat de offertes gratis en vrijblijvend zijn, kost het u maar een kleine moeite om flink voordeel te krijgen. Wacht daarom niet langer en bespaar op het laten aanleggen van bestrating.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!