Sierbestrating leggen, deel 2

Mike avatar

Mike op 10-11-2015

In ons eerste deel in deze vijfdelige reeks over sierbestrating leggen, legden we uit welke voorbereidingen u moet treffen voordat u kunt beginnen met het leggen van sierbestrating. In het eerste deel sloten we af met de voorbereiding van het zandbed. In dit tweede deel gaan we dieper in op het aanleggen van het zandbed. Lees snel verder!

Zandbed aanleggen trilplaat

Zandbed aanleggen

Wanneer u het zandbed heeft voorbereid zoals we in het eerste deel hebben uitgelegd, wordt het tijd om het zandbed klaar te maken zodat u kunt beginnen met bestraten.

Zodra het zandbed op zijn plaats ligt zult u er voor moeten zorgen dat het zandbed zo vast mogelijk wordt aangedrukt. Dit doet u met een trilplaat, waarbij de uiteindelijke oppervlakte van het terras wordt vastgesteld.

Vervolgens controleert u nogmaals de hoogte middels een touwtje en een waterpas. Aan de hand hiervan wordt het afschot in de bestrating bepaald. Het touwtje wat het afschot volgt zet u met een aantal stenen vast zodat u altijd kunt controleren of de hoogte kloppend is.

Opsluitbanden plaatsen

Hierna harkt u het zandbed vlak en is het tijd voor de derde stap; het plaatsen van de opsluitbanden.

Hoe dit precies werkt en waar u op moet letten leggen we uit in het derde artikel in onze vijfdelige reeks over sierbestrating leggen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!