Klinkers, welke soorten en maten zijn er?

Mike avatar

Mike op 19-02-2015

Klinkers bieden u de mogelijkheid om echt iets unieks van uw tuin of oprit te maken. Door gebruik te maken van verschillende legpatronen en verschillende soorten klinkers creëert u een unieke uitstraling die past bij uw woning. Lees snel al onze tips over klinkers!

Soorten klinkers

Klinkers in vele soorten en maten

Klinkers zijn te verkrijgen in verschillende soorten en maten waarbij de prijs vaak beïnvloed wordt door de gekozen materiaalsoort. We zetten de verschillende soorten klinkers op een rijtje.

Betonklinkers

Betonstraatstenen worden betonklinkers ook wel genoemd. Ze zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Betonklinkers zijn erg duurzaam en relatief goedkoop in aanschaf. Nadeel echter van betonklinkers is dat zij na enige tijd hun kleur kunnen verliezen door toedoen van de weersomstandigheden. Betonklinkers worden vaak voor opritten of voor paden en terrassen in tuinen gebruikt.

Kleiklinkers

Onder keramische klinkers zijn de kleiklinkers ook wel terug te vinden. Een 100% natuurproduct en daardoor erg duurzaam. Kleiklinkers zijn erg kleurvast en relatief goedkoop in aanschaf. Ook kleiklinkers vinden we vaak terug als bestrating voor de oprit of paden en terrassen in de tuin.

Natuursteen klinkers

Natuursteen klinkers worden vaak gebruikt als aanvulling op een bestrating met natuursteen in bijvoorbeeld een tuin. Een tuinarchitect kan met deze materiaalsoort prachtige ontwerpen voor u uit tekenen. Natuursteen is natuurlijk erg milieuvriendelijk en bijzonder duurzaam.

Kasseien

Kasseien of kinderkopjes; wie kent ze niet. Vooral in oude steden komen we ze nog vaak tegen in al hun pracht. Kasseien worden dan ook alleen maar mooier met de jaren en het mooiste is: ze slijten niet! Een perfecte investering voor een tijdloze uitstraling van uw tuin!

Spelen met klinkers

Een flauw woordgrap. We hebben het hier natuurlijk niet over spelen met taal, maar het leggen van klinkers in verschillende bestratingsverbanden. Er zijn veel verschillende legpatronen mogelijk waardoor u een unieke uitstraling kunt geven aan uw tuin of oprit. De belangrijkste bestratingsverbanden zijn: blokverband, halfsteensverband, elleboogverband, visgraatverband, keperverband en wildverband.

In ons artikel over de verschillende bestratingsverbanden vertelden we al meer over de verschillende soorten legpatronen.

Wanneer u uw klinkers volgens één van deze bestratingsverbanden wilt laten leggen door een specialist doet u er wijs aan verschillende vaklui met elkaar te vergelijken. Onderlinge prijzen verschillen aanzienlijk. Zo bent u altijd verzekerd van de beste prijs voor het leggen van klinkers!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!