Groene aanslag, hoe komt u er vanaf?

Mike avatar

Mike op 02-09-2015

Groene aanslag op uw tegels zorgen voor een onaangename aanblik van uw tuin. Maar hoe kunt u het best groene aanslag te lijf gaan? In dit artikel bespreken we enkele tips om de algen aan te pakken.

Groene aanslag verwijderen

De middelen die algen tegen gaan

Gebruik groene zeep

Een tip uit de oude doos: smeer de groene plekken op uw tegels in met groene zeep. Vervolgens moet u dit een nacht in laten trekken. Nadat u het heeft in laten trekken kunt u de zeep van de tegels afspoelen. Wees wel voorzichtig, want door de groene zeep kunnen de tegels erg glad zijn.

Het gebruik van Biotex

Dit is een oplossing die niet zo milieuvriendelijk is maar Biotex bevat enzymen die de algen oplossen. Ook deze oplossing vereist een nacht inwerktijd, en net als bij groene zeep kunt u het daarna gemakkelijk afspoelen. Ook met Biotex kunnen de tegels erg glad worden.

Verbrand de algen met kokend water

Deze oplossing kost het meeste energie, aangezien u meerdere pannen water aan de kook moet brengen. Het kokendhete water verbranden de algen die op uw tegels zitten.

Flessen azijn over de tegels

Een rigoureus middeltje maar azijn werkt goed tegen algen. Meng het azijn met water, doe dat in een ratio van 1 deel azijn per 2 delen water. Breng het mengsel aan op de groene plekken en pak er een bezem bij om de plekken in te schrobben. Azijn zorgt er wel voor dat de grond verzuurt dus zorg ervoor dat er geen azijn tussen uw planten terecht komt.

Groene aanslag verwijderen met hogedrukreiniger

Met een goede hogedrukreiniger kunt u de groene aanslag zo van uw tegels of klinkers af spuiten. Om opspattend water te voorkomen kunt u een terrasreiniger gebruiken. Kies niet voor deze oplossing als u zachte stenen heeft als tegels, aangezien u dan de bovenste laag van de tegels aantast.

Gebruik voegenzand, zowel op als tussen de tegels

Gebruik voegenzand om de groene algen van uw tegels af te schuren. Dit doet u door het zand over de groene plekken te strooien en het stevig in te bezemen. Daarnaast zorgt u er ook direct voor dat de voegen tussen de tegels weer gevuld zijn. Ook is het spul makkelijk te bewaren, zodat u het meerdere keren toe kunt passen.

Meer tips nodig voor uw bestrating?

Als u meer wilt weten over bestrating en het onderhoud ervan, schakel dan een bestratingspecialist in. Door offertes aan te vragen kunt u verschillende specialisten vergelijken en ziet u in een oogopslag welke specialist u de beste prijs kan aanbieden. Het aanvragen van offertes is volledig gratis en vrijblijvend. Zo is het voor u een ideaal middel om geld te besparen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!