Bestrating tegels van glas met geïntegreerde functies

Mike avatar

Mike op 19-06-2014

Tegels van glas met geïntegreerde zonnepanelen, LED-verlichting en warmte elementen. Scott en Julie Brusaw introduceerden de Solar Roadways in 2009 als een innovatief concept dat nog verre van werkend leek. Nu anno 2014 lijkt het allemaal daadwerkelijk gerealiseerd te kunnen worden.

Zeshoekig en super sterke bestrating

De tegels waaruit het wegdek moet worden opgebouwd hebben een zeshoekige vorm gekregen, waardoor het makkelijker wordt om ze in bochten en op heuvels te plaatsen. Het super sterke glas zorgt voor een goede bescherming van het zonnepaneel, de verlichting en warmte elementen in de tegels. Om de high tech tegels verder te kunnen ontwikkelen en ook daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen zijn Julie en Scott een project gestart waarmee ze uiteindelijk 1 miljoen dollar hopen binnen te harken.

Het zou natuurlijk erg mooi zijn als we straks tijdens het rijden onze elektrische auto's kunnen opladen. Maar de tegels kunnen daarnaast ook voor andere doeleinden worden gebruikt zoals bijvoorbeeld het dienen als elektrische bron voor straatverlichting en verkeerslichten. De mogelijkheden zijn eigenlijk oneindig, waardoor de tegels ook weer tot andere nieuwe duurzame ontwikkelingen kunnen leiden.

Houdt u het liever nog even bij 'normale' bestrating en bent u op zoek naar een bestrater?

Dan raden we u aan om meerdere bestrating offertes aan te vragen en deze hierna met elkaar te vergelijken. Zo kunt u aanzienlijk in kosten besparen en bent u in staat om gemakkelijk te kiezen voor de bestrating die het best aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!