Bestrating, de voordelen en kosten

Mike avatar

Mike op 09-02-2015

Een van de basisonderdelen van een tuin is de bestrating, maar wat maakt bestrating nou zo belangrijk en wat kost bestrating? Bestrating wordt gebruikt voor het aanleggen van terrassen, opritten en tuinpaden. Ook kan er binnen bestrating gelegd worden zoals in tuinhuisjes en garages. Dit wordt gedaan zodat er een stabiele en vlakke ondergrond ligt.

Bestrating

Kosten bestrating

Hoeveel bestrating kost ligt vooral aan de soort stenen die gebruikt worden. De prijs begint vaak bij €15 per m² en loopt op tot zo’n €65 per m². Een stratenmaker kost tussen de €10 tot €15 euro per m² of €30 tot €40 euro per uur.

Het nut van bestrating

Wanneer u een goede bestrating laat aanleggen kunt u comfortabel gebruik maken van uw tuin. Bestrating zorgt voor een stevige ondergrond in uw tuin, uw auto kan geparkeerd worden zonder dat er diepe sporen achterblijven in uw tuin. Daarnaast is het wel zo handig dat u rustig in uw tuinstoel kunt zitten zonder weg te zakken in de tuingrond. Tuinbestrating heeft dus vooral een praktische functie.

Onderhoud

Het grote voordeel van bestrating is dat deze weinig tot geen onderhoud vraagt in tegenstelling tot gras en planten. Tuinbestrating is een goede keuze wanneer u weinig tijd heeft om in uw tuin te werken. Op deze manier kunt u toch van uw tuin genieten zonder dat het u veel tijd kost.

Duurzame bestrating

Wanneer u een langere tijd van uw bestrating wilt genieten is het verstandig om het straatwerk door een stratenmaker te laten leggen. Een stratenmaker heeft veel ervaring met het leggen van bestrating en een stevige fundering. Het risico van verzakking wordt geminimaliseerd en uw bestrating blijft een langere termijn netjes.

Combinatie met hout en grind

Als alternatief kunt u kiezen voor hout of grind, dit is erg voordelig. Grind is €10 euro goedkoper per m² in vergelijking met stenen. Daarnaast kan grind goed gecombineerd worden met sierbestrating. Deze samen geven een mooi effect door hun verschil in uitstraling. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u grind gebruikt, u ook grindplaten nodig heeft om het grind op zijn plek te houden.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!