Bestrating bespaartips!

Mike avatar

Mike op 15-01-2016

Binnenkort van plan de tuin of oprit te laten bestraten door een stratenmaker? Lees dan zeker onderstaande bespaartips! In veel gevallen is besparen op bestrating namelijk helemaal niet moeilijk.

Bestrating bespaartips

Stratenmaker bespaartips

We hebben de 5 belangrijkste stratenmaker bespaartips op een rij gezet.

1. Vergelijk meerdere stratenmakers

De belangrijkste om eenvoudig te besparen op bestrating laten leggen door een professional. Onderling hanteren vaklui uiteenlopende prijzen en daarom is het slim om meerdere aanbieders te vergelijken met elkaar. Zo maak je sneller en eenvoudiger een doordachtere keuze en in veel gevallen kan de uiteindelijke besparing door zo'n vergelijking gemakkelijk oplopen tot wel 40%!

2. Deel met de buren

Vaak kun je vrij eenvoudig besparen door samen te werken met de buren. Veel stratenmakers geven een zogenaamde burenkorting wanneer zij voor jou én voor de buren aan de slag gaan. Dus wanneer jij de tuin wilt laten bestraten en de buren toevallig de oprit, dan kun je meestal een mooie korting afdingen bij een stratenmaker door beide opdrachten aan 1 professional uit te besteden.

3. Voordelige bestrating

Als je wilt gaan bestraten heb je vaak al een soort steen in gedachten. Het is dan goed om een andere steensoort te overwegen. Natuurstenen zijn nu eenmaal een stuk duurder dan bijvoorbeeld betonbestrating. Door te kiezen voor voordelige stenen bespaar je eenvoudig; het prijsverschil kan namelijk oplopen tot wel € 30,- p/m². Soms heeft een stratenmaker ook wel eens een restpartij over van bijvoorbeeld showroom stenen of een tweedehands partij. Informeer hier naar, want ook dit drukt de kosten aanzienlijk.

4. Voorbereidingen zelf treffen

Je kunt ook gemakkelijk besparen door een aantal voorbereidingen zelf al te treffen. Denk hierbij aan zelf de oude tuingrond afgraven en/of het gele zand voor de fundering van de sierbestrating zelf aanvoeren. Dit scheelt de stratenmaker tijd en jou dus geld!

5. Stratenmaker uit de regio

Behoorlijk voor de hand liggend, maar een stratenmaker uit de regio scheelt in reiskosten. Ook de aanvoer van materialen gebeurt sneller en hierdoor bespaar je dus gemakkelijk op de kosten. Wanneer je via deze website offertes vergelijkt van stratenmakers selecteren wij altijd een stratenmaker bij jou in de buurt; dus de eerste twee besparingen heb je dan direct al voor elkaar!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!