Bestratingswerken

Bestratingswerken kunnen een belangrijk onderdeel bij de afwerking van een woning. Een mooie bestrating aan de achter of voorzijde van een woning maakt de woning af, zal de uitstraling aanzienlijk verbeteren en zorgt daarnaast voor meer comfort.

Bestratingswerken

Belangrijke elementen bestratingswerk

Om een stevige en stabiele bestrating te leggen moet er rekening gehouden worden met 3 essentiële zaken: boordstenen, fundering en afwatering. lees er hieronder meer over.

Boordstenen bij bestraten

De boordstenen zorgen voor een perfecte opsluiting van de bestrating, hierdoor kunnen stenen niet worden losgereden en blijven verzakkingen uit. Boordstenen kunnen uit verschillend materiaal bestaan, beton wordt vaak zo geplaatst dat deze achteraf niet meer zichtbaar zijn, wanneer er gekozen wordt voor graniet of arduin blijft dit vaak wel zichtbaar achteraf.

Fundering

Om verzakking te voorkomen wordt een voldoende draagkrachtige fundering geplaatst. Bij tuinpaden volstaat een fundering in stabilisé zoals zandcement, voor opritten is ook een steenslagfundering nodig. Dan weet u zeker dat het geheel stevig genoeg is en u achteraf niet voor nare verrassingen komt te staan.

Afwatering

Uiteraard is het ook van belang dat regenwater afgevoerd kan worden. Regenwater dat niet afgevoerd kan worden blijft achter en kan schade veroorzaken aan de verharding. Om schade te voorkomen worden de stenen onder een kleine helling geplaatst, ook wel afwatering genoemd. Wanneer water niet op natuurlijke wijze afgevoerd kan worden, worden er afwateringsputjes geplaatst.

Bestratingsmateriaal en bestraters vergelijken

Voor het bestraten heeft u de keuze uit verschillende soorten stenen. U kunt gaan voor een rustiek en stijlvolle uitstraling (kasseien), een strakke en moderne uitstraling (klinkers) of een landelijke uitstraling (kiezelverhardingen).

Door hier geheel gratis en vrijblijvend uw bestratingswensen te plaatsen kunt u eenvoudig in contact komen met meerdere professionele stratenmakers. Door deze goed te vergelijken, kunt u eenvoudig kiezen voor de bestratingsfirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding.

Vragen

Dat mag altijd.

Onze stratenmakers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde bestratingsfirma's.
Omdat u van meerdere stratenmakers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw bestratingswerk!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u de bestratingsklus uiteindelijk laat uitvoeren door een stratenmaker. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.